Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/dvd/public_html/config/config.php on line 2
Nederlands | DVD | op DVD Bestellen Online
Dvd kopen | Contactegegevens

Nederlands DVD´s

Pastorale 1943
De plaatselijke drogist Poerstamper is lid van de NSB. De plaatselijke pianostemmer, bloemenkweker, restauranthouder en de directeur van het distributiekantoor zitten in het verzet. Dit verzet houdt in: onderduikadressen versieren en bruggen en bunkers aan Engeland doorseinen.
De lerares Engels is volgens iedereen fout, want zij houdt het met een Duitse officier. Later blijkt dat zij in bed kostbare gegevens voor de ondergrondse lospeutert. Op een onderduikboerderij loopt het op een gegeven moment uit de hand. Marie, de dochter des huizes, die het een lange tijd heeft gedaan met een jonge onderduiker, legt het aan met de zoon van Poerstamper. De jonge onderduiker krijgt van Marie de bons en meldt zich voor de Arbeitseinsatz en verraadt zijn vroegere onderduikadres. Er volgt een inval. Iedereen wordt weggevoerd en de boerderij wordt in de as gelegd.
De hoofdrollen in de film worden gespeeld door Frederik de Groot, Renee Soutendijk en Hein Boele. Drie toppers uit de Nederlandse film geschiedenis. Terug in de tijd met het authentieke materiaal uit 1978!
Geluid: Stereo / Autenthiek materiaal, Nederlands gesproken


€9.99
€7.99
Pastorale 1943 kopen